dissabte, d’octubre 25, 2008

Tema 2: Espais d'Internet útils pel treball de la llengua.

"Entrena't per llegir" és un dels espais que ofereix la web http://www.edu365.cat/ pels alumnes de primària. En aquest espai l'alumne primer de tot pot escolli el grau de dificultat de la lectura.
A continuació ofereixen una sèrie de temes on l'alumne pot escollir segons el seu interès ( el cos, els pirates, tots a l'aigua..etc).
Un cop cliquen sobre el tema hi ha diferents exercicis d'atenció i lectura que tenen una progressió, de més senzill a més fàcil.

EL fet de poder escollir respecte el seu propi interès em sembla una eina força motivadora pels nens. Aquest espai interactiu penso que educativament és de gran utilitat per aprendre a llegir, ja que els nens es diverteixen i alhora llegeixen.
Per exemple en el tema dels pirates hi ha un petit text on diu com ha d'anar vestit el pirata. Els alumnes amb el cursor a la vegada que llegeixen han d'anar vestint el pirata amb les peces de roba i colors que els text els indica.

No hem d'oblidar que la lectura es pot treballar de forma més interactiva i creativa, de forma que cridi l'atenció als nostres alumnes. Aquest recurs és molt més didàctic que propiament dir: agafeu un llibre i llegiu!
Si aconseguim la motivació desde ben petits per la lectura, quan es vagin fent grans agafaran els llibres per interès propi, no perquè nosaltres els ho diguem.

http://www.edu365.cat/entrena/index.htm